Boken

Beskrivning av boken 


Thomas var på en plats i livet där han borde vara ”lycklig”: familj, ett välbetalt och utmanande jobb, ett fint hus, ett aktivt socialt liv. Ändå var det något som gnagde på insidan, något som var fel. Han kände sig stressad och otillräcklig, började tänka allt mörkare tankar och funderade till och med på att ta sitt liv.


När utmattningsdepressionen kom krypande insåg Thomas att gränsen var nådd, och under tre års tid förändrade han sitt liv radikalt. Genom att våga vara sårbar insåg han att han inte var ensam med sina tankar och känslor. Han kom i kontakt med begreppet högkänslighet som med känslohantering blev en nyckel i hans resa tillbaka till sig själv. Han omvärderade sig själv och sina tidigare upplevelser, ökade sin självkännedom och stärkte sin självkänsla. Han behöver inte längre gömma sig bakom den mur han tidigare byggt upp, och hanterar nu livets dalar och toppar med en inre styrka. 


Med värme, humor och öppenhet delar han nu med sig av sin dagbok från den här tiden, och tillsammans med tips och konkreta verktyg ger Thomas dig inspiration till att bryta mönster och hitta tillbaka till dig själv. Sårbar man är en unik vän på vägen genom din egen förändringsprocess.


"Jag gillade boken väldigt mycket. Jag kände igen mig från mitt eget liv och de val som jag har gjort, och boken gav mig nya insikter som jag kunde använda mig av direkt för att börja göra en förändring. Kan varmt rekommendera den!" 

/Tommy



Sagt om boken


Recension Saras bokhylla: 

I den här fantastiska boken får vi följa Thomas Anderson på en resa mot ett bättre liv. Dagboken skildrar de upp och nedgångar som kan uppstå när man lever i detta samhälle - särskilt som man. En man ”ska vara” tuff, start och okänslig enligt normen. Känslor ska inte visas på utsidan, de ska gömmas under ytan. 


Den här boken är helt fantastisk. Vi lever i ett samhälle fullt ut av normer som berättar för oss hur vi ska agera som människor. Män ska vara tuffa och kvinnor ska vara känsliga. Dessa normer behöver brytas och Thomas lyckas med detta. Han bevisar att ytan kan vara perfekt med insidan kan vara ett stort kaos. Att få följa Thomas resa ger stora insikter och man börjar själv tänka på hur man lever sitt eget liv. Vågar jag visa mig sårbar? Finns det någon jag kan prata med?


Berättartekniken är intressant. Dagboksanteckningarna gav en personlig effekt och Thomas reflektioner är en väldigt bra komplettering. 


Jag kan rekommendera den här boken till alla, oavsett kön. Alla behöver läsa den här viktiga boken och reflektera över hur de lever sina liv och hur samhället egentligen ser ut. 


Från läsare:


"Jag kan varmt rekommendera boken, började läsa och kunde sen inte sluta. En ärlig, modig berättelse om ett viktigt ämne, tack Thomas för att du delar med dig! Du har fått mig att känna mig lite mindre ensam. " 

/Yvonne


"Att Thomas har valt att dela sina dagboksanteckningar och samtidigt reflektera över dom, gör att upplägget på boken skiljer den från mängden. Läsaren ges en unik inlevelse i hur vardagen kan upplevas ur ett högkänsligt perspektiv."

/MP 


"Thomas bidrar till en modernare, vidare och öppnare definition av manlighet."

/Stefan


"Väldig fin bok som jag varmt rekommenderar att läsa! Personligen tycker jag boken passar lika mycket till kvinnor som män."

/Tova


"För mig var det väldigt läkande att läsa en mans erfarenhet och känslor samtidigt som jag känner igenom mycket från mitt eget liv."

/Anne-Louise

FÖRLAG OCH UTGIVARE


Förlag: Trignite AB


Ansvarig utgivare: Thomas Anderson